Новини

Понедельник
09.05.2016

Фестиваль бузку в Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка НАН України

7 травня 2016 року в НБС ім. М.М.Гришка пройшов фестиваль бузку, який був присвячений Дню матері в Україні.

Сад бузків (Сірінгарій) – одна з найдекоратівніших колекційно-експозиційних ділянок Національного ботанічного саду, яка вже давно стала його своєрідною візитною карткою. Нині колекція бузків НБС має статус національного надбання і налічує 21 вид (з 28 існуючих в природі), понад 130 сортів та більше ніж 90 декоративних гібридів селекції НБС.

Під час фестивалю на спеціально облаштованих майданчиках працювали майстри виробів із соломи, розпису писанок, витинанок із паперу. Художники давали майстер-класи для всіх бажаючих. Відвідувачі свята малювали картину довжиною 20 м на тему «Щаслива сім’я». В галереї під відкритим небом були виставлені близько 200 картин. На вечірній сцені виступали молоді артисти.

В заході взяли участь працівники Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка НАН України та студенти Українського медичного ліцею НМУ ім. О.О.Богомольця.

Перше святкування Дня матері в НБС ім. М.М.Гришка відбулось в 2013 році. Працівники НБС ім. М.М.Гришка спільно з жінками депутатами Верховної Ради України, працівниками посольства Австрії в Україні та студентами Українського медичного ліцею НМУ ім. О.О.Богомольця взяли участь у закладенні експозиції «Австрійські Альпи».




 

Читай також

Четверг
25.02.2016
Вийшли з друку