Новини

Среда
28.10.2015

"Еко-субота: 70 дерев до 70 років ООН"

Прес-брифінг. На фото (справа наліво): директор НБС імені М.М. Гришка НАН України член-кореспондент НАН України Н. Заіменко, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та роботи з медіа Представництва ООН в Україні В. Андрієвська, Координатор системи ООН в Україні, постійний представник ПРОООН в Україні Н. Вокер і директор спеціалізованої школи №85 м. Києва Т. Федунова


24 жовтня 2015 року в Національному ботанічному саду (НБС) імені М.М. Гришка НАН України за участю Представництва ООН в Україні та Глобального екологічного фонду відбувся екологічний захід – «Еко-субота: 70 дерев до 70 років ООН».

Директор офісу Координатора системи ООН Ван Нгуен (на фото – в центрі)
висаджує деревоподібні півонії


Цьогоріч виповнюється 70 років від часу заснування Організації Обєднаних Націй. Представництво ООН в Україні відзначило цю дату важливою та корисною акцією, до якої долучилися не тільки співробітники НБС імені М.М.Гришка, а й київські школярі, а також партнери й волонтери ООН.

Юні учасники екологічного заходу


Слід зазначити, що до системи ООН в Україні належать 17 фондів, спеціалізованих агентств і програм та представники Бреттон-Вудських інститутів (тобто Міжнародного валютного фонду та Світового банку). Кожна з цих установ працює відповідно до свого мандату, але, водночас, узгоджує свою роботу із загальною стратегією ООН в Україні, яка передбачає надання технічної допомоги з питань людського розвитку й гуманітарної допомоги та ґрунтується на принципах поваги і дотримання прав людини.

Екологічний захід розпочався прес-брифінгом, у якому взяли участь директор НБС імені М.М. Гришка НАН України член-кореспондент НАН України Наталія Василівна Заіменко та Координатор системи ООН в Україні, постійний представник ПРООН в Україні Ніл Вокер.

Учасники «Еко-суботи» висадили 70 декоративних рослин деревоподібної півонії та гінкго білоба (або ж гінкго дволопатевого), взяли участь у проведенні освітньої програми для дорослих і дітей з питань навколишнього середовища, а також отримали можливість дізнатися про діяльність НБС імені М.М. Гришка НАН України та ООН в Україні.

Координатор системи ООН в Україні, постійний представник ПРООН в Україні Н. Вокер
(на фото – праворуч) бере участь у висаджуванні дерев

 

Читай також

Пятница
23.10.2015
Оголошення