Новини

Вторник
25.04.2006

Бал магнолій у Ботанічному саду

В Ботанічному саду розпочався період цвітіння магнолій.

Магнолії належать до древньої родини магнолієвих. Богато ботаніків вважають, що від неї беруть початок всі види рослин на Землі. Вчені встановили, що магнолії росли ще в меловому та третичному періодах (140 млн. років назад). Ареали магнолій в природних умовах до цього часу можна побачити в Південно-Східній Азії, Північній та Центральній Америці. Магнолії рідко зустрічаються в природі, і тому необхідно ці релікти зберігати в заповідниках та ботанічних садах. Найбільша кількість видів, що існує в природі, росте в Великобританії, де знаходиться один з найстаріших центрів по культивуванню магнолій.

В Україні активно почалось культивування магнолій в 1960-70рр і лише в ботанічних садах. До того часу магнолії зростали в Криму, Прикарпатті та Закарпатті. В Києві вперше магнолії появились в 1905 році.

В НБС ім.М.М.Гришка сад магнолій було закладено в 1966 році в затишному місці, так як ці рослини погано переносять зимові умови. І все ж таки багато цих рослин – чужемців прижились і в нашому регіоні та одні з перших зустрічають весну своїм пишним цвітінням.

Різні види магнолій цвітуть в різний час. Ранні сорти починають зацвітати з середини квітня, ще до появи на деревах листя.

У цьому році в НБС ім.М.М.Гришка бал магнолій розпочався в кінці квітня і буде тривати до червня місяця.

Запрошуємо відвідувачів помилуватись цвітінням дивовижних рослин!

Більше про колецію магнолій НБС тут

 

Читай також