Новини

Понедельник
29.08.2022

Американські індіанці підтримують Україну!

В Національному ботанічному саду імені М.М.Гришка НАН України відбулась знакова подія. За сприяння та участі Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерландів в Україні Йеннеса де Мола до Національного ботанічного саду імені М.М.Гришка НАН України був привезений і розміщений священний оберіг, покликаний зупинити насильство та завершити війну в Україні.

Під час церемонії літнього сонцестояння 2022 року шамани індіанців племені Лакота-Сіу в Мато Тіпіла (Вежа Диявола, штат Вайомінг, США) молилися за мир в Україні. Вони виготовили і освятили традиційне тютюнове полотно (оберіг), що складається з чотирьох пучків тютюну в священних кольорах (жовтий, червоний, чорний, білий), освячених духовною силою люльок індіанців. За їх переказами, якщо оберіг розмістити на дереві в Україні, це допоможе припинити насильство, поклавши край війні.

Священний оберіг індіанські шамани Дейв Спарроу, Іван Лукінг Хорс, Менні Айрон Хоук і Боско Берд передали голландцям: актору Вальдемару Торенстрі та письменнику Серву Вімерсу з вказівкою подбати про те, щоб він потрапив до України. Завдяки Еммеке Вірхаут оберіг було привезено з Голландії до України і послом Нідерландів Йеннесом де Молом переданий Національному ботанічному саду імені М.М.Гришка НАН України.

26 серпня 2022 року священний оберіг був розмішений на величному дереві гінкго (Ginkgo biloba) на Алеї Миру, ліворуч від входу до колекційно-експозиційної ділянки «Виткі рослини».

Це знак міжнародної солідарності. Як кажуть індіанці Лакота у своїх молитвах: «Мітакує Оясін», «Ми всі родичі».








 

Читай також