Новини

Вторник
11.02.2020

До уваги киян та гостей Києва!

В останні дні лютого − найкращий час відвідати Оранжерейний комплекс Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України. Саме зараз і лише в НБС в експозиційній оранжереї "Азалії та камелії" можна побачити феєричне цвітіння старих бельгійських та німецьких сортів азалії другої половини XIX та початку XX століття (‘Adventsglockchen’, ‘Concinna’, ‘Apollo’, ‘Leuchtfeuer’, ‘Paul Schäeme’).
Це справжній ботанічний "антикваріат", збережений невтомними руками працівників НБС. В експозиції гідне місце займають і сорти азалії, отримані в нашій установі - ‘Киевский вальс’, ‘Героям Войны’, ‘Аленький Цветочек’, 'Огонек‘, ‘Подолянка’.

Ніжними барвами та вишуканими квітками зустрінуть вас сорти камелії японської.
Кінець зими – це саме той час, коли цвітіння розкішних азалій та камелій співпадає з початком цвітінням неперевершених орхідей − цимбідіумів в оранжереї "Орхідарій".

Для масового відвідування відкриті також експозиційні оранжереї "Тропіки" з величними мешканцями тропічних лісів − філодендронами, монстерами та бромеліями. Експозиція "Рослини аридних областей Земної кулі" презентує рослини з різноманітними пристосуваннями до існування в посушливих умовах, а в експозиції "Плодові рослини" відвідувачі на власні очі зможуть побачити, як ростуть цитрусові, інжир, гранат, авокадо, мушмула.

"Велику купольну оранжерею", де експонуються різні пальми, фікуси, саговики та араукарії, можна відвідати лише у складі групи, завчасно замовивши екскурсію.

Завітавши до експозиційних оранжерей Ботанічного саду, ви матимете унікальну нагоду отримати справжню естетичну насолоду.

Подаруйте собі свято – відвідайте оранжерейний комплекс НБС!

Оранжерейний комплекс відкритий для відвідування:
понеділок-п'ятниця – з 10-00 до 16-00;
субота-неділя – з 10-00 до 17-00.

Продаж квитків припиняється за 30 хв. до закриття оранжерейного комплексу.
Упродовж лютого оранжерейний комплекс працює без вихідних (крім 17 та 18 лютого 2020 р.).

Вартість вхідного квитка – 20 грн. (за наявності вхідного квитка на територію НБС).





 

Читай також

Понедельник
13.01.2020
Школа садівника