Новини

Четверг
12.10.2023

Запрошуємо відвідати виставку-ярмарок екзотичних рослин "Осінній вернісаж у ботанічному саду"

14-15 жовтня 2023 р.



Регламент заходу: 10:00 – 17:00
Місце проведення: корпус №6 та Стара купольна оранжерея
Проїзд: по навігатору до вул. Садово-Ботанічна (Тимірязєвська), 1. або від станції метро “Печерська” автобусом № 62 чи тролейбусом №14 до кінцевої зупинки “Ботанічний сад”.
Умови: вхід в Ботанічний сад по квитку через прохідну.

Планується реалізація насіння, плодів та посадкового матеріалу екзотичних рослин: тропічних (бегонії, банани, ананаси, фікуси різних видів, орхідеї, бромелієві тощо), квітниково-декоративних, хвойних, плодових, ягідних, овочевих, лікарських, пряно-ароматичних, технічних, медоносних, ефіроносних, енергетичних, сидеральних та ін.
Буде презентація оригінальної продукції з різних видів нових і нетрадиційних плодових культур (кизил, айва, хеномелес та ін. – понад 35 найменувань), пряних, ефіроносних та лікарських трав (фіточаї, приправи, напої) та інші хенд мейд ласощі.
Передбачається дегустація оригінальної продукції.

У Вернісажі братимуть участь Фундація Жінок Пасічниць України, які презентуватимуть оригінальну продукцію бджільництва, що можна буде дегустувати та придбати.

Під час роботи виставки буде організовано круглі столи, де можна отримати консультацію фахівців з вирощування, догляду та використання екзотичних рослин. Плануються екскурсії до «Великої купольної оранжереї» та по експозиційних ділянках НБС і майстер-класи: «Виготовлення ароматичних оберегів, пряних приправ тощо».

У Вернісажі буде презентовано оригінальні ботанічні ілюстрації наукової співробітниці Саду Наталії Кушнір. У зображеннях рослин з науковою точністю відображено деталі, форми а також різноманітні кольорові відтінки.

На виставці планується презентація чудових дитячих робіт (хенд мейд) учнів школи №133 Печерського району

Гості Вернісажу побачать виступ художнього колективу дитячого клубу «ГрайЗнай» - пісні, вірші, українські народні та сучасні патріотичні танці.
Частина коштів з продажу продукції буде перерахована на допомогу ЗСУ.

З повагою,
Організатор заходу – НБС імені М. М. Гришка НАН України.
Координатор – Джамал Рахметов, заступник директора.

 

Читай також

Пятница
22.09.2023
Школа садівника

Архів новин
ботанічного саду