Новини

Среда
20.07.2005

29 липня в Оранжерейному комплексі вперше буде відкрито експозицію кактусів та інших сукулентів, експозицію тропічних та субтропічних плодових рослин.

Напередодні ювілею - 70 річчя Національного Ботанічного саду ім.М.М.Гришка, відбудеться відкриття Оранжерейного комплексу, в планах якого показ унікальних колекцій рослин тропіків та субтропіків, аридних зон, Орхідарій, азалії та камелії, колекції водних рослин. Довгоочікуванне, тому що через нестачу коштів запланований оранжерейний комплекс знаходився в процесі будівництва понад 20 років.

Експозиція включає 50 видів кактусів та понад 70 видів сукулентних рослин, що належать до 15 родин. Представлені рослини об’єднані за екологічним принципом. В природі ці види входять до складу рослинних угрупувань аридних зон земної кулі (Центральна та Південна Америка, Південна та Південно-Західна Африка, Мадагаскар). Поряд з кактусами, алое, агавами, хавортіями та молочаями в експозиції особливе місце займають представники мадагаскарської родини Дідієрієвих: аллюодія та дідієрея.

Колекція тропічних та субтропічних плодових представлена екземплярами цитрусових (лимон, мандарин, апельсин, цитрон), фейхоа, манго, інжир, євгенії, хурма, гранат. Вік багатьох рослин сягає вже майже 50 років.

Частина колекцій тропічних рослин ще в 1999 році отримала статус національного надбання.

 

Читай також

Архів новин
ботанічного саду