Новини

Понедельник
29.04.2013

Відкрито виставку рослин у стилі «Бонсай»

29 квітня 2013 р. у Національному ботанічному саду ім.М.М. Гришка відкрито виставку рослин у стилі «Бонсай».

Виставку розміщено в галереї оранжерейного комплексу НБС (лабораторний корпус №6).

Час роботи виставки: з 10-00 до 18-00, з 29 квітня по 12 травня 2013 р. – без вихідних.

Вартість вхідного квитка – 5 грн.

Метою проведення виставки є презентація широкому загалу унікальної колекції бонсай, започаткованої п’ять років тому на базі колекції тропічних рослин НБС, що має статус Національного надбання.

Бонсай – це древнє мистецтво вирощування мініатюрних дерев у невеличких горщиках або на тацях, що прийшло до нас зі Сходу. Вирощування рослин у стилі «Бонсай» має давні філософські корені й покликане символізувати гармонійне співіснування людини та природи.

Існує певний символічний зв’язок між бонсай та безсмертям: деревце передавалось в родині з покоління в покоління разом з пам’яттю про тих, хто його саджав та вирощував.

Зародився цей вид садового мистецтва у Китаї, однак найбільшого розвитку набув згодом у Японії, яка й донині є одним із провідних центрів культури «Бонсай» в усьому світі.

Створення нових експозиційних ділянок для відвідування широким загалом є одним з основних напрямів діяльності Національного ботанічного саду, тому презентація колекції бонсай є важливою подією у розвитку Саду як наукової, загальноосвітньої та природоохоронної установи.

У наш час, коли у суспільстві відбувається переоцінка цінностей та зміщення пріоритетів у свідомості людей, організатори виставки, крім бажання експонувати широкому загалу унікальні зразки фондових колекцій НБС, мають на меті підняти питання про необхідність збереження неперервності поколінь, свого культурного та духовного коріння!


 

Читай також