Новини

Среда
21.09.2005

Відбулося нагородження премією імені академіка М.М.Гришка

Щорічно в річницю заснування Національного ботанічного саду ім.М.М.Гришка проходить нагородження премією Ради ботанічних садів та дендропарків України та Фонду імені академіка М.М.Гришка. Премія присуджується з ініціативи Миколи Юрійовича Гришка, онука академіка Миколи Миколайовича Гришка, ім’я якого носить Національний ботаніічний сад.

Зідно положення Премія присуджується працівникам ботанічних садів та дендропарків Національної академії наук України за роботи, які мають важливе значення для розвитку ботанічної науки та збагачення рослинних ресурсів України.

У конкурсі приймають участь, як окремі науковці, так і колективи працівників, які працються в ботанічних садах та дендропарках НАН України. Переможців визначає Рада ботанічних садів та дендропарків України.

Цього року премією імені М.М.Гришка „За вагомий вклад в галузі інтродукції рослин” нагороджені:

- професор, д.б.н М. А. Кохно, відділ дендрології та паркознавства НБС ім.М.М.Гришка

- професор, д.б.н В. Г.Собко, відділ природної флори НБС ім.М.М.Гришка

- професор, д.б.н С. І. Кузнєцов, відділ дендрології та паркознавства НБС ім.М.М.Гришка

- професор, д.б.н В. І. Мельник, відділ природної флори НБС ім.М.М.Гришка

- провідний науковий співробітник, к.б.н Н. М.Трофименко, відділ дендрології та паркознавства НБС ім.М.М.Гришка

Рада ботанічних садів та дендропарків України на останній сесії виступила з пропозицією про участь у конкурсі на здобуття премії ім.М.М.Гришка з 2006 року усіх батанічних садів дендропарків України, які підпорядковані Раді ботанічних садів та дендропарків України. Дана пропозиція буде розглянута для затвердження та внесення змін до „Положення про премію” на засіданні слідуючої сесії Ради ботанічних садів та дендропарків України.

 

Читай також