Новини

Пятница
07.03.2014

Відкриття виставки «Природа в творчості Т.Г. Шевченка»

11 березня 2014 року в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка НАН України відкривається виставка «Природа в творчості Т.Г. Шевченка», присвячена 200-річчю з дня народження Кобзаря.

2014 рік в Україні оголошено роком Тараса Шевченка. У творчості великого Кобзаря гармонійно поєдналися талант поета-борця та поета-лірика, неперевершеного майстра живопису та філософа. У багатьох літературних та художніх роботах Т.Г.Шевченка постає чудова, мальовнича природа України – широкі зелені лани, білі вишневі садки, могутній Дніпро. У творах поета темі природи та окремим рослинам присвячено багато поетичних рядків, це й червона калина і верба, що схилилась над водою і сон-трава, що розцвітає вночі при долині. Краса природи, завжди була з поетом і тоді, коли він був далеко від батьківщини. Перебуваючи на чужині, в далекому засланні, поет на своїх полотнах зобразив багато куточків Приаралля, гірські краєвиди Мангишлаку, піски далекого Косаралу.

Відвідувачі виставки зможуть ознайомитись з гербарними зразками рослин, що згадуються в творах Т.Г.Шевченка та зберігаються в фондах гербарію Національного ботанічного саду, переглянути фотороботи та презентаційні матеріали про творчість славетного генія.

Більш детальну інформацію дивіться в ПРЕС-РЕЛІЗІ

 

Читай також

Пятница
14.02.2014
Школа садівника
Понедельник
30.12.2013
До уваги відвідувачів