Новини

Пятница
01.05.2020

До уваги відвідувачів НБС імені М.М.Гришка НАН України!

Перший етап виходу з карантину має розпочатися 11 травня 2020 року, коли будуть послаблені певні обмеження, починаючи з можливості відвідувати парки, сквери та зони відпочинку, передбачають в уряді.

З нетерпінням чекаємо на завершення карантину і сподіваємось, що після 11 травня усі бажаючі зможуть відвідати наш Ботанічний Сад дотримуючись безпечних умов та встановлених гігієнічних правил.

З приємністю сповіщаємо наших гостей і поціновувачів Саду, що весна 2020 у Національному ботанічному саду імені М.М.Гришка НАН України в зеніті свого розквіту!

Цвіте королева азалій – Rhododendron schlippenbachii, квітка штату Вашингтон – Rhododendron macrophyllum, національна квітка Канади – Rhododendron vaseyi та багато інших рододендронів. І хоча у них це початок квітування, але він чарівний – розкриття бутонів нагадує первозданну красу, без штампів, які люди на неї навішують. Пік квітування рододендронів очікуємо в кінці першої декади травня.

За останні 30 років наших спостережень за рослинами вперше констатуємо небувалу рясність квітування у магнолій і сакур. Картина їхнього квітування захоплює подих – інтенсивність кольорів, палітра фарб; за щільністю квіток не видно першого листя. Тепла зима сприяла розвитку теплолюбних рослин і вони з вдячністю на це відгукнулися.

Очікуємо і рясного квітування бузку. Ранні сорти бузку звичайного уже цвітуть, а пік їхнього квітування очікуємо до середини травня.

Дуже рясно квітують в "Українському саду" яблуні, вишні, груші, персики та інші плодові рослини – улюбленці наших садів.

Запрошуємо всіх після карантину відвідати наш Сад. Рослини і ми сумуємо без наших гостей!

Ботанічний сад – це рослини, яким завдячуємо своїм життям!

Адміністрація Cаду.







 

Читай також

Понедельник
06.04.2020
Шановні відвідувачі!