Новини

Пятница
15.02.2019

Квітують азалії та камелії!!!

Запрошуємо усіх бажаючих до Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України відвідати постійно діючі експозиції оранжерейного комплексу!


Шановні друзі! З часу відкриття у 2005 році в Національному ботанічного саду імені М.М. Гришка оранжерейного комплексу його відвідування під час цвітіння азалій стало традицією ледь не у кожній київській родині. У цей час сюди приходять кияни та гості столиці – дорослі та малі, які з року в рік чекають настання цього періоду, галасливо заходять групи школярів, проводяться численні фотосесії, після яких на багато років у сімейних альбомах залишаються світлини з дивовижними тропічними рослинами, назви яких годі й намагатись запам'ятати; приїздять екскурсії з різних міст України.

Зараз саме той час, який у жодному разі не можна пропустити, коли одночасно цвітуть азалії, камелії, орхідеї. В експозиційній оранжереї "Рослини аридних областей Земної кулі" цвіте агава відтягнута, Agave attenuata, батьківщина якої – Мексика. Популярна назва цієї рослини "агава-лисячий хвіст" або "лебедина шия". Ще декілька агав впираються потужними суцвіттями у гофроване покриття скляного даху.

В експозиційній оранжереї "Рослини вологого тропічного лісу" цвіте стреліція королівська, окраса кожної оранжерейної колекції.

Масове цвітіння азалій ще попереду, коли квітуючі кущі зіллються у суцільний барвистий серпанок. Але, погодьтесь, друзі, що саме очікування дива, коли Ви спостерігатимете, як упродовж декількох тижнів на Ваших очах один за одним у різних частинах оранжерейної зали обливатимуться квітками все нові кущі, варте того, щоб у прохолодні лютневі дні провести вихідні в теплих оранжереях.


З 18 лютого 2019 року оранжереї працюють усі дні тижня.
В суботу та неділю роботу оранжерей продовжено на 1 годину (до 17.00).


Графік роботи оранжерей:
Понеділок, вівторок, середа, четвер, п’ятниця
з 10.00 до 16.00 (вхід до оранжереї до 15.30)

Субота, неділя
з 11.00 до 17.00 (вхід до оранжереї до 16.30)

Вартість квитка до оранжерейного комплексу (за наявності вхідного квитка до Ботанічного саду або посвідчення, яке дозволяє безкоштовний вхід до НБС):

  • для всіх категорій відвідувачів – 20 грн.
    (продаж квитків здійснюється при вході до оранжереї !!!)




  •  

    Читай також

    Пятница
    11.01.2019
    Школа садівника