Новини

Пятница
28.05.2010

Звіт про прес-конференцію

27 травня 2010 р. відбулася прес-конференція присвячена підготовці до 75-річчя Національного ботанічного саду імені М.М.Гришка НАН України де були присутні директор Ботанічного Саду, доктор біологічних наук Заіменко Наталія Василівна, генеральний директор групи компаній Advanter Group, кандидат економічних наук Андрій Олександрович Длігач, віце-президент МІМ-Київ, кандидат економічних наук Олексій Виноградов, представники ЗМІ та інші.

На прес-конференції йшла мова про необхідність проведення ремонтних робіт споруд та комунікацій Ботанічного Саду, впорядкування території, утримання існуючих та створення нових експозицій. Були презентовані кілька проектів, які потребують фінансової підтримки, зокрема:

Красний Двір

Надзвичайним за красою та історичною вагою є Мис Чайки. Цей оглядовий майданчик захоплює погляд, відкриваючи неповторний вид на Дніпро.
З 1070 р. на цьому місці знаходилася заміська резиденція «Красний Двір» Київського князя Всеволода Ярославича (1030-1093 рр.), сина Ярослава Мудрого і батька Володимира Мономаха. Червоний Двір був побудований у 1070 р. У 1096 р. був зруйнований половцями. Пізніше він був відновлений, і його любив відвідувати князь Юрій Долгорукий (1090-1157 рр.). Про це сказано в «Повісті временних літ», яка булла написана тут – у скиту на території Видубицького монастиря.
Після благоустрою майданчика пропонується створити на ньому стилізацію Красного Двору князя Всеволода: на краю обриву поставити дерев'яний частокіл з оглядовими бійницями, побудувати двоповерхову оглядову вежу, зробити доріжки та встановити лави для відпочинку, висадити рослини часів Київської Русі.

Відновлення Старовинного Джерела

Поблизу Видубицького монастиря, унікальної пам'ятки української історії та архітектури, на території Ботанічного Саду є джерело. Здавна вода з цього джерела вважалася цілющою, тому до нього сходились люди не лише з Києва й околиць, а й з усієї України. Зараз стародавнє джерело вимагає проведення відновлювальних робіт. Після закінчення робіт планується збудувати альтанку, в якій можна буде відпочити й насолодитися неперевершеними видами монастирських храмів.

Відновлення Розарію

Однією з визначних пам'яток Ботанічного Саду є великий розарій з прекрасною колекцією троянд. Майданчик розарію, його доріжки і клумби потребують розчищення та ремонту. Колекції троянд вимагають систематичного оновлення та поповнення. Також на території розарію знаходяться водойми і фонтан, які в даний час вимагають ремонту та очищення. Після проведення усіх необхідних робіт розарій стане ще більш унікальним за красою та атмосферою місцем у Ботанічному Саду.


Відразу після прес-конференції у нашому Розарії разом з журналістами було висаджено кілька десятків кущів парфумних сортів троянд.

Ми вдячні всім присутнім.

Керівник проекту:
Костянтин Корнілов
/067/ 728 89 60
info@advanter.com.ua

Нижче наведено сюжети провідних українських телеканалів про цю подію:

Телеканал "Интер"


Інтернет-видання INTV


Телеканал "СТБ"


Телеканал новин "24"


Телеканал "5 канал"


Телеканал "Сіті"

Lamborghini Reventon. Вес Superleggera по сравнению с базовой версией был снижен на 70 кг благодаря замене нескольких кузовных панелей на карбоновые, удалению шумоизоляции и установке сверхлегких колесных дисков и составил 1340 кг.
Постать Івана Карабиця — особлива в українській культурі, його ім'я як композитора та культурного діяча відомо не тільки на батьківщині, але далеко за її межами. Видатний комозитор Сучасності.
Разработка веб-сайта. Ваш сайт должен развиваться как бизнес развивается. Создание сайтов. Дизайн
Персональный сайт художницы Ирины Прокопчук, ее картины и описание.

 

Читай також

Вторник
19.01.2010
Школа садівника