Новини

Пятница
13.01.2006

В оранжерейному комплексі відкрито нову експозицію - "Тропіки".

13 січня 2006 р. у Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка НАН України в оранжерейному комплексі відкрито нову експозиційну оранжерею "Тропіки", загальна площа якої становить 458 кв.м.

В експозиції, побудованій на основі ботаніко-географічного принципу, можна побачити рослини дощових лісів Південної Америки, Південно-Західної Африки, Південно-Східної Азії, нечисленною групою видів представлена флора субтропічної Австралії.

При створенні експозиції було використано рослини понад 350 видів, що належать до 40 родин. Найбільшою кількістю видів представлені родини Araceae (Ароїдні) - 198 і Bromeliaceae (Бромелієві) – 51. Ароїдні розповсюджені в більшості тропічних та субтропічних районів обох півкуль. Бромелієві належать до числа небагатьох груп рослин, які можна зустріти лише на американському континенті. Незважаючи на те, що значна кількість родин представлена лише кількома видами, відвідувачі оранжереї "Тропіки" зможуть побачити рослини, які для багатьох з нас символізують тропіки і є характерним елементом флори і рослинності тропічних країн, – пальми і фікуси. Пальми (Arecaceae), одна з найчисленніших родин однодольних рослин, за своїм значенням в житті людини поступаються лише злакам, а за різноманітним застосуванням не мають собі рівних.

 

Читай також