Новини

Пятница
09.02.2018

Квітують азалії та камелії !!!

Запрошуємо усіх бажаючих до Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України відвідати постійно діючі експозиції оранжерейного комплексу!


У ці лютневі дні розпочинається масове квітування азалій та камелій. Ніжно-рожеві, бузкові, фіолетові, з барвистими оторочками та ледь відчутним ароматом квіти азалії гармонійно поєднуються з яскраво-червоними, білими та рожевими „восковими” камеліями.

Азалія індійська – загальноприйнята садівнича назва для великої групи сортів та гібридів, отриманих внаслідок схрещування різних видів рододендронів. Квітування рослин триває біля 2-х з половиною зимових місяців. Експозиція азалії – це близько 30 сортів та гібридів. На одній рослині, наприклад старовинного німецького сорту азалії 'Mutter', може одночасно розкритись до 850 квіток і оранжерея, наче перетворюється на казковий сад.

Не менш привертає до себе увагу витончена та загадкова красуня – камелія японська, 14 сортів якої представлено в експозиції.

Одночасно з камеліями та азаліями відвідувачі зможуть помилуватись й красою орхідей – цвітуть цимбідіуми, ангрекуми, дендробіуми, фаленопсиси та ін.

Щоб вдихнути різнобарвного тепла квітів, запозичити в них життєдайної енергії, так необхідної в повсякденній метушні, запрошуємо відвідати наш ботанічний сад на Печерських пагорбах.

У відділі реалізації, який працює в оранжерейному комплексі, Ви зможете придбати цікаві тропічні рослини і взяти з собою частинку нашого Саду і тропічного літа.


З 10 лютого 2018 року у вихідні дні роботу оранжерей продовжено на 1 годину (до 17.00).


Графік роботи оранжерей:
Понеділок, вівторок, середа, четвер, п’ятниця
з 10.00 до 16.00 (вхід до оранжереї до 15.30)

Субота, неділя
з 11.00 до 17.00 (вхід до оранжереї до 16.30)

Без вихідних днів до середини березня.

Вартість квитка до оранжерейного комплексу (за наявності вхідного квитка до Ботанічного саду або посвідчення, яке дозволяє безкоштовний вхід до НБС):

  • для всіх категорій відвідувачів – 20 грн.
    (продаж квитків здійснюється при вході до оранжереї !!!)

  • В оранжерейному комплексі серед величних пальм, екзотичних фікусів, різнобарв’я квітучих орхідей проводяться весільні та інші фотосесії. Вартість однієї години зйомки – 1000 грн. Розмір групи не повинен перевищувати 10 осіб, в разі перевищення цієї кількості – оплата здійснюється додатково згідно цін на вхідні квитки до НБС – 40 грн. та 20 грн. – вхідна плата до оранжерей.









     

    Читай також

    Понедельник
    15.01.2018
    Школа садівника