Новини

Понедельник
01.10.2012

Відкрилась нова експозиція "Вересовий сад"

28 вересня 2012 р. в Національному ботанічному саду ім.М.М.Гришка НАН України за сприяння та фінансової підтримки "ЄВРОГАЗБАНК" на ділянці "Пори року" відкрита нова експозиційно-колекційна ділянка "Вересовий сад", яка є на сьогоднішній день однією з найбільших в Україні за сортовим різноманіттям.

У відкритті "Вересового саду" взяли участь: Заступник Голови Правління "ЄВРОГАЗБАНК" Роман Горбачов, Начальник відділу маркетингу "ЄВРОГАЗБАНК" Сергій Сенів, а також адміністрація та співробітники Ботанічного саду, відвідувачі та представники преси (ЛІГА МЕДІАГРУП та інші). Виступаючі відмітили важливість відкриття даної ділянки та створення нових місць для відпочинку киян та гостей міста, а також плідну співпрацю зі спонсорами, що фінансово підтримують важливі проекти Ботанічного саду.

Старовинна шотландська легенда розповідає про непоказний Верес, що був єдиним, хто на прохання Бога згодився зростати на голих схилах пагорбів, пронизаних вітрами. За це Господь нагородив його підвищеною витривалістю, невибагливістю і природною чарівністю, а також ароматами і якостями медоноса. Як бачимо, з давніх часів люди помітили невибагливість і привабливість дикорослих вересів.


До складу ботанічного саду входить 8 наукових відділів.

Молодежная внешность автомобиля наряду с хорошими характеристиками haima 1 сулит ему неплохое будущее

На сьогодні вереси населяють території зі складними географічними і кліматичними умовами: схили гір, пустирі, болота. Росте верес на бідних піщаних ґрунтах і торфовищах, утворюючи місцями суцільні зарості, так звані вересовища. Найбільша у світі колекція сортів вересу знаходиться у Німеччині (понад 300 сортів). Перший вересовий сад створений на пострадянському просторі, знаходиться в Головному ботанічному саду (Москва), де представлено 18 сортів вересу.

Сортове різноманіття вересу звичайного у Національному ботанічному саду налічує понад 100 сортів і 2200 одиниць садивного матеріалу.

Відкриття експозиції "Вересовий сад" є продовженням втілення перспективних планів Ботанічного саду щодо створення нових високодекоративних і художніх рослинних експозицій, екологічних садів та садів світу.




 

Читай також

Четверг
13.09.2012
Шановні гості!